Δευτέρα, 15 Οκτ 2018

Βιομαγνητική Θεραπεία

ΒΙΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

 

Σύμφωνα με τη βιομαγνητική θεωρία, η υγεία βασίζεται στην μοναδική λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού που δονούνται σε μια χαρακτηριστική φυσιολογική συχνότητα. Από την άλλη πλευρά, η α-σθένεια (έλλειψη σθένους) αντιπροσωπεύεται από μια μη φυσιολογική κυτταρική δόνηση. Αυτό καταλήγει σε «κυτταρικό χάος» . Η βιομαγνητική θεραπεία έχει τη δυνατότητα, με παθητικό τρόπο να προσφέρει μια διέγερση για την αποκατάσταση της ισορροπίας σε υποατομικό επίπεδο και να ανακόψει το καταστροφικό ντόμινο της βλαβερής δράσης των ελεύθερων ριζών. Δηλαδή η βιομαγνητική θεραπεία βασίζεται στις αρχές της αποκατάστασης της φυσιολογικής κυτταρικής δόνησης.

 

(Από σχετικό άρθρο του Dr. Michael Tierra L.AC., O.M.D.)

 

 

ΒΙΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα συνεχώς ρέει ηλεκτρισμός. Οι μύες ανταποκρίνονται άμεσα ακόμα και στις πιο μικρές δόσεις ηλεκτρικών φορτίων. Τα ανθρώπινα κύτταρα απαρτίζονται από πυρήνες (νουκλεόνια) ατόμων καθώς και ηλεκτρονίων. Τα νουκλεόνια εκπέμπουν θετικά και αρνητικά φορτία που μεταξύ τους δημιουργούν μια λεπτή ισορροπία. Με άλλα λόγια δεν είναι υπερβολικό να θεωρήσουμε τα σώματά μας ως ελεγχόμενα από τον ηλεκτρισμό. Όμως, εάν για κάποιο λόγο διαταραχθεί και ανατραπεί η λεπτή ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών φορτίων μέσα στα κύτταρα, τότε τα ηλεκτρικά ρεύματα μέσα στο σώμα γίνονται ανώμαλα και δημιουργείται ανισορροπία. Αυτό οδηγεί σε ασθένειες και πόνους, όπως δυσκαμψία στην ωμοπλάτη, πόνους στη μέση, πονοκεφάλους, ζαλάδες και εμβοές στα αυτιά, διάρροια ή δυσκοιλιότητα και έντονο οφθαλμικό πόνο. Σύμφωνα με την παραδοσιακή ανατολική ιατρική, κάθε όργανο είτε είναι ο εγκέφαλος, η καρδιά, το ήπαρ ή τα νεφρά διατηρεί το δικό του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Όταν η λεπτή ισορροπία αυτών των πεδίων ανατρέπεται, τότε η ροή της ζωτικής ενέργειας (chi) διαταράσσεται και αυτό οδηγεί στην ασθένεια.

 

Τι είναι η βιομαγνητική θεραπεία;

Η βιομαγνητική θεραπεία είναι η εφαρμογή μαγνητών πάνω σε σημεία του σώματος για να διεγερθούν τα νεύρα και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος στα διάφορα μέρη του σώματος. Αυτό με τη σειρά του βοηθά τα όργανα και τους αδένες να λειτουργούν καλύτερα. Η μαγνητοθεραπεία δεν έχει σχέση με φαρμακευτική αγωγή και δεν χορηγείται σαν φάρμακο από το στόμα ή ένεση.

 Είναι ένα κλινικό σύστημα με το οποίο οι παθήσεις αντιμετωπίζονται με μαγνήτες διαφόρων μεγεθών και ισχύος και χρησιμοποιούνται ο βόρειος και ο νότιος μαγνητικός πόλος είτε μαζί, είτε χωριστά. Το ενεργοποιημένο μικροδομημένο νερό και οι χυμοί επίσης χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την βιομαγνητική θεραπεία.


Πως λειτουργεί η βιομαγνητική θεραπεία

Ο σίδηρος αποτελεί το 4% περίπου του αίματος που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα. Εφ’ όσον ο σίδηρος έλκεται από τους μαγνήτες, όταν οι μαγνήτες τοποθετούνται σε μία συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, τότε η ροή του αίματος προσελκύεται σε αυτήν την περιοχή. Αυτό προκαλεί αυξημένη οξυγόνωση και θρεπτικά στοιχεία στην περιοχή και τους μύες, αφού και αυτοί παίρνουν αυξημένη ροή αίματος διατείνονται και στη συνέχεια χαλαρώνουν.

 

Αναφορές για τις θεραπευτικές ιδιότητες

Οι αρχαίοι θεραπευτές πίστευαν πως η χρήση των μαγνητών βοηθούσε στην ανακούφιση από τους πόνους και τη δυσφορία. Επίσης, είχαν ανακαλύψει πως βοηθούσαν στη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος και βελτίωναν την κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά. Μερικοί υποστήριζαν πως αυτή η θεραπεία μπορούσε να εμποδίσει τους ιούς και τα βακτήρια να εισέρχονται στον οργανισμό και αν εισέρχονταν η χρήση της μαγνητοθεραπείας θα τους καθιστούσε ακίνδυνους. Υπήρχε η άποψη για τη βιομαγνητική θεραπεία σε σχέση με την αποκατάσταση της υγείας των κυττάρων, πως αυτό θα πραγματοποιούταν με την σωστή αιμάτωση των ιστών, καλύπτοντας έτσι καλύτερα τις θρεπτικές τους ανάγκες.

 

Επιστημονικές εξηγήσεις.

Ενώ οι κλασσικοί επιστήμονες δεν αμφισβητούν τη αποτελεσματικότητα της βιομαγνητικής θεραπείας, λένε πως δεν είναι η μόνη μορφή ιατρικής θεραπείας που πρέπει να χρησιμοποιείται και πως είναι αποτελεσματική για ορισμένες παθήσεις. Οι απόψεις που υπάρχουν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των μαγνητών για τις φλεγμονές είναι σωστές και ακριβείς, αλλά οι ισχυρισμοί περί της πολικότητας των σωματικών κυττάρων αμφισβητούνται. Δια μέσου της έρευνας που διεξάγεται, έχει ανακαλυφθεί πως ο ηλεκτρισμός και ο μαγνητισμός, ενώ είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους, συνδέονται και μπορούν να επιφέρουν ανακούφιση στους σωματικούς πόνους. 

Πως λειτουργούν τα βιομαγνητικά βραχιόλια.

 

Η βιομαγνητική θεωρία επικεντρώνεται στις αρτηρίες γύρω από τον καρπό του χεριού, όπου οι μαγνήτες βελτιώνουν το κυκλοφοριακό σύστημα και τη ροή του αίματος. Η αυξημένη αιμάτωση ενισχύει το μεταβολισμό και την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών βελτιώνοντας με φυσικό τρόπο την υγεία. Επίσης έχουν αντιγηραντική δράση γιατί ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου.

 

 

 

Από τι υλικά αποτελείται ένα βιομαγνητικό βραχιόλι τιτανίου.

 

Βιομαγνήτες Neodymium που προέρχονται από τη γη, διατηρούν τη φόρτισή τους επ’ αόριστο, χωρίς να χάνουν την ισχύ τους. Οι μαγνήτες αυτοί συνδυάζονται με το μέταλλο Τιτάνιο που είναι ισχυρότερο από το ατσάλι αλλά κατά το 45% ελαφρότερο από αυτό. Λόγω της στερεότητας, της ελαφρότητας, της εξαιρετικής αντίστασής του στη διάβρωση και της αντοχής του στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το Τιτάνιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή των βιομαγνητικών βραχιολιών μαζί με σφαιρίδια από 100% καθαρό αγώγιμο Γερμάνιο που εκπέμπει FIR (για περισσότερες πληροφορίες για το Γερμάνιο και την FIR βλέπε σχετικά άρθρα στο «Μάθετε περισσότερα»). 

Η διαταραχή της βιοηλεκτρικής ροής μπορεί να αποκατασταθεί με χρήση μετάλλων. Τα μέταλλα από τη φύση τους εκπέμπουν θετικά και αρνητικά φορτία και είναι ο βαθμός εκπομπής αυτών των φορτίων, που καθορίζει τη δύναμη ιονισμού του μετάλλου. Η τάση προς ιονισμό διαφέρει από μέταλλο σε μέταλλο. Έχει γενικά αναγνωριστεί πως το αλουμίνιο έχει το ισχυρότερο αποτέλεσμα ιονισμού και ακολουθούν ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το νικέλιο, ο κασσίτερος, ο μόλυβδος, ο χαλκός, ο υδράργυρος, ο λευκόχρυσος και ο χρυσός. Όμως, πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί, πως θεωρείται ότι το τιτάνιο έχει ακόμα υψηλότερο αποτέλεσμα ιονισμού από όλα τα παραπάνω μέταλλα. Το τιτάνιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αποκατάσταση των διαταραχών της βιοηλεκτρικής ροής του ανθρώπου με συνέπεια τη μείωση κάθε δυσάρεστου και οδυνηρού συμπτώματος. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη χρήση των βραχιολιών από τιτάνιο, οφείλονται και στο γεγονός πως το τιτάνιο εκπέμπει ηλεκτρικά ρεύματα που αποκαθιστούν και εξισορροπούν την βιοηλεκτρική ροή στον άνθρωπο.

 

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό (3 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι), αλλά πολύ πιο ελαφρύ (45%). Το τιτάνιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή πυραύλων, υποβρυχίων, οπλισμού, δορυφόρων, αεροσκαφών, κ.λ.π. Το τιτάνιο είναι επί χρόνια γνωστό για τη συμβατότητά του με το ανθρώπινο σώμα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως χειρουργικό υποκατάστατο για οστά και κλειδώσεις.

 

Διαφέρει η αποτελεσματικότητα του βιομαγνητικού βραχιολιού ανάλογα με το μέγεθος ή το σχεδιασμό του;

 

Ακόμη και αν τα μεγέθη και τα σχήματα των βραχιολιών ποικίλουν, η αποτελεσματικότητά τους παραμένει η ίδια. Η ισχύς των μαγνητών Neodymium σε κάθε βραχιόλι κυμαίνεται από 3000 έως 10000 Gauss. (Το Gauss είναι μονάδα μέτρησης του μαγνητικού πεδίου και πήρε το όνομά της από τον μαθηματικό, φυσικό και ερευνητή των μαγνητών Karl F.Gauss).

 

Μπορώ να φοράω το βιομαγνητικό βραχιόλι τιτανίου δίπλα στο ρολόι χεριού;

 

Προτείνεται να μην το κάνετε αυτό για δύο λόγους: πρώτον από την συνεχή επαφή και τριβή του βραχιολιού με το ρολόι μπορεί να δημιουργηθούν φθορές (γδαρσίματα) και δεύτερον είναι δυνατόν να φθαρεί ο εσωτερικός μηχανισμός ενός μη ψηφιακού ρολογιού.  

 

Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση των βραχιολιών;

 

Η βιομαγνητική θεραπεία είναι πολύ ασφαλής. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) έχει πιστοποιήσει ότι τα στατικά μαγνητικά πεδία δεν εκθέτουν την υγεία σε κανένα κίνδυνο. Ποτέ δεν έχουν αναφερθεί επιπλοκές με την ενδεδειγμένη χρήση τους.

 

Ποιοι δεν πρέπει να φορούν τα βιομαγνητικά βραχιόλια;

 

Τα βιομαγνητικά βραχιόλια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που έχουν βηματοδότη. Επίσης με απινιδωτή, αντλία ινσουλίνης ή άλλη ηλεκτρική ιατρική συσκευή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ζητείστε την συμβουλή του γιατρού σας. 

Πώς επιδρούν στο ανθρώπινο σώμα οι υπέρυθρες ακτίνες (FIR);

 

Ενεργοποιούν τα μόρια του νερού στον οργανισμό. Βελτιώνουν την οξυγόνωση του σώματος. Έχουν θερμαντική επίδραση, διαλύουν τα λίπη, τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες από το αίμα και έτσι διευκολύνουν τη ροή του αίματος. Άρα βοηθούν στην αποβολή τοξινών, στη μείωση του επιπέδου οξύτητας του οργανισμού και τονώνουν το νευρικό σύστημα. Επίσης βοηθούν την υγεία ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζοντας την αρθραλγία, δυναμώνοντας την λειτουργία του ήπατος, ρυθμίζοντας το αυτόνομο νευρικό σύστημα και την πίεση του αίματος, μειώνοντας την κόπωση και εξισορροπώντας το PH του οργανισμού. 

ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

 

 

 

  • Ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Η υψηλή πίεση και η αρτηριοσκλήρωση συνήθως προκαλούνται από σύσπαση και στένωση των μικρών αρτηριών και επίδραση στο νευρικό σύστημα, το ενδοκρινικό σύστημα και τα νεφρά. Οι υπέρυθρες ακτίνες (FIR) βοηθούν στη διάνοιξη των τριχοειδών αγγείων, διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την υπέρταση. Επίσης βοηθούν και στην περίπτωση της υπότασης.

 

Σημείωση: Φοράτε το βιομαγνητικό βραχιόλι σας στο δεξί καρπό αν έχετε υπέρταση. Αν έχετε υπόταση, φοράτε το βραχιόλι στον αριστερό καρπό.

 

  • Ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος: Το αυτόνομο νευρικό σύστημα κυρίως ελέγχει τις λειτουργίες των σπλάχνων. Οι άνθρωποι είναι συχνά σε κατάσταση άγχους και το αυτόνομο νευρικό σύστημα βρίσκεται σε υπερένταση, πράγμα που οδηγεί σε πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος, πονοκεφάλους, κόπωση, λιποθυμίες, αϋπνίες και κρύα χέρια και πόδια.
  • Μείωση της παχυσαρκίας: Η θεραπεία με υπέρυθρες ακτίνες (FIR) ενεργοποιεί τα κύτταρα και έτσι προάγει το μεταβολισμό του λιπώδους ιστού, την καύση και τη διάσπαση του περιττού λίπους και συνεπώς διευκολύνει την απώλεια βάρους.
  • Βελτίωση του μεταβολισμού: Όταν βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, οι τοξικές ουσίες αποβάλλονται γρήγορα από το σώμα και το ήπαρ και τα νεφρά επιβαρύνονται λιγότερο. Οι τοξικές ουσίες περιλαμβάνουν βαριά μέταλλα που είναι καρκινογόνα, γαλακτικό οξύ, ελεύθερα λιπαρά οξέα, υποδόριο λίπος που προκαλεί κόπωση και γήρανση και ιόντα ουρανίου που προκαλούν υπέρταση.
  • Ενδυνάμωση της ηπατικής λειτουργίας: Η θερμική αντίδραση που προκαλείται στον οργανισμό εις βάθος από τις υπέρυθρες ακτίνες (FIR) ενεργοποιεί τα κύτταρα, προάγει την ανανέωση των ιστών και ενδυναμώνει τη λειτουργία της αποτοξίνωσης του ήπατος, διατηρώντας έτσι το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Μπορούμε να πούμε πως αυτό είναι η καλύτερη στρατηγική στη μάχη εναντίον των ασθενειών.
  • Με φυσικό τρόπο ενισχύεται ο οργανισμός για να αντιμετωπίζει καταστάσεις όπως αρθρίτιδες και ρευματισμούς, μυϊκούς πόνους, πόνους ωμοπλάτης, αυχενικούς πόνους, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Επίσης έχουν ευνοϊκή επίδραση σε αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, άσθμα, δυσκοιλιότητα, αϋπνία και προσαρμογή μετά από αεροπορικό ταξίδι (jet lag). Για παράδειγμα, ο πόνος στις αρθρώσεις καταπραΰνεται όταν οι υπέρυθρες ακτίνες (FIR) διεισδύουν βαθιά στις αρθρώσεις, οι μύες θερμαίνονται, χαλαρώνουν και γίνεται καλύτερη οξυγόνωση και μεταφορά θρεπτικών στοιχείων από την μικροκυκλοφορία. Έτσι εμποδίζεται η συσσώρευση των καματογόνων ουσιών, του γαλακτικού οξέος και άλλων τοξινών στους μύες, μειώνεται αποτελεσματικά το πρήξιμο και καταπραΰνεται ο πόνος.
  • Πιο γρήγορη επούλωση τραυμάτων: Αυτό επιτυγχάνεται με την καλύτερη αιμάτωση του τραυματισμένου μέρους του σώματος και έτσι οι τραυματισμένοι μύες επουλώνονται «από τα μέσα» και έτσι με την παροχή θρεπτικών στοιχείων επιταχύνουν τη θεραπευτική διαδικασία. Πιο γρήγορα αποκαθίστανται επίσης και οι τραυματισμοί των αθλητών, αν φορούν το βιομαγνητικό βραχιόλι. Οι άνθρωποι που είναι πολύ δραστήριοι και συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν να ωφεληθούν πολύ από τη χρήση των βραχιολιών.
  • Δημιουργούν αίσθηση χαλάρωσης: Πολλοί άνθρωποι που τα φορούν αναφέρουν ότι νιώθουν ευεξία, ηρεμία και γενικά αισθάνονται αναζωογονημένοι και υγιείς. Ρυθμίζοντας την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς με φυσικό τρόπο, επαναφέρονται τα επίπεδα της μελατονίνης (ορμόνης του ύπνου) σε άριστο επίπεδο και εξασφαλίζουν ήρεμο, βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Ένα βιομαγνητικό βραχιόλι μπορεί μόνο να κάνει καλό χωρίς καμία παρενέργεια. Είναι φθηνότερο από πολλά φάρμακα και είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι που τα φορούν σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι), είναι πεπεισμένοι για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε ακόμα κι αν είστε σκεπτικιστής.

Τα βιομαγνητικά βραχιόλια διατίθενται σε διάφορα όμορφα σχέδια, ανδρικά και γυναικεία, με μονή ή διπλή σειρά μαγνητών. Είναι κατασκευασμένα με υψηλής ποιότητας υλικά και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

 

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


 

Πέντε βασικά στοιχεία είναι απαραίτητα για το φυσικό σώμα του ανθρώπου: ο αέρας, το νερό, η τροφή, το φως του ήλιου και το μαγνητικό πεδίο της γης.

 

Μπορούμε να ζούμε όλοι με υγεία μια ζωή έως και 120 χρόνια, αν τα πέντε στοιχεία είναι διαθέσιμα στο σώμα μας καθαρά και ανόθευτα.

 

Από αυτά 5 στοιχεία, ούτε ένα δεν φθάνει σε μας καθαρό και ανόθευτο και αυτός είναι ο λόγος που τόσες σοβαρές ασθένειες έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Το νερό που σήμερα πίνουμε από τα δίκτυα παροχής στις πόλεις είναι εντελώς νοθευμένο και χωρίς την μοριακή δομή που είναι συμβατή με τα κύτταρά μας.

 

Στον αέρα υπάρχουν περισσότερες από 7000 βλαβερές χημικές ουσίες.

 

Οι τροφές που τρώμε έχουν χημικές ουσίες και λιπάσματα σε μεγάλες ποσότητες, γιατί σχεδόν όλοι οι αγρότες χρησιμοποιούν χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

 

Στην εποχή μας δεν μπορούμε να λάβουμε τη φυσική μαγνητική ενέργεια της γης διότι γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που περιέχουν σίδηρο όπως τα σπίτια, τα κτίρια, τα οχήματα, τα τρένα, τα λεωφορεία, κ.λ.π. Όλα αυτά τα πράγματα που είναι κατασκευασμένα και από σίδηρο υφαρπάζουν (αποσπούν) την μαγνητική ενέργεια της γης. Αυτή η ενέργεια που προοριζόταν για εμάς κατατρώγεται από τον σίδηρο. Αυτός είναι ο λόγος που η κυκλοφορία του αίματος διαταράσσεται.

 

Οι βιογενετικές αόρατες υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου (FIR) εξαφανίζονται πριν τις 6 το πρωί, δηλαδή όταν ξυπνάμε στις 8 το πρωί δεν μπορούμε να πάρουμε αυτές τις ακτίνες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Επειδή δεν αξιοποιούμε αυτές τις ακτίνες (FIR) του ήλιου, υποφέρουμε από χιλιάδες είδη ασθενειών.


 

 

 

FUTURELIFE HELLAS | BY WeHitch M.I.K.E.
Κατασκευή E-shop WeHitch
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.