Δευτέρα, 15 Οκτ 2018

Οξύτητα και Αλκαλικότητα

 

Μια βασική αιτία γήρανσης είναι το ότι δεν αποβάλλουμε όλες τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες που δημιουργούνται μέσα στον οργανισμό και συσσωρεύονται στο εσωτερικό του σώματος.

Για τη λειτουργία του οργανισμού μας και για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του, γίνεται καύση των θρεπτικών στοιχείων μέσα στα κύτταρα. Τα βασικά συστατικά όλων των τροφών, ακριβών ή φθηνών, εκλεκτής ή χαμηλής ποιότητας, φυτικών ή ζωικών, αλκαλικών ή όξινων, είναι είτε υδατάνθρακες, είτε πρωτεΐνες, είτε λίπη. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνδυασμοί από τέσσερα στοιχεία: άνθρακα, άζωτο, υδρογόνο και οξυγόνο.

 

Αφού γίνει μέσα στα κύτταρα η καύση των θρεπτικών στοιχείων (οξείδωση), όλα μετατρέπονται σε οργανικά οξέα: ανθρακικά οξέα, ουρικά οξέα, γαλακτικά οξέα, λιπαρά οξέα, αμμωνία, κ.ά. Τα λίπη είναι όξινα ακόμη και πριν την οξείδωση. Η κινέζικη λέξη για το οξυγόνο γράφεται με δύο χαρακτήρες, «Sahn-so». Στην κυριολεξία σημαίνουν «όξινη ρίζα».

 

Αυτές οι όξινες άχρηστες ουσίες και οι τοξίνες αποβάλλονται από το σώμα σε υγρή μορφή με τα ούρα και τον ιδρώτα, αφού πρώτα διαλυθούν και περάσουν μέσα στο αίμα. Κάθε στοιχείο μέσα στον οργανισμό μεταφέρθηκε από το αίμα, εξέρχεται από εκεί και μετά αποβάλλεται. Π.χ. αν κάποιος χάσει 10 κιλά μετά από κάποια δίαιτα, μπορεί να ειπωθεί πως τα περισσότερα από αυτά τα 10 κιλά χάθηκαν μέσα από τα ούρα.

 

Δυστυχώς, εξαιτίας του τρόπου ζωής και των περιβαλλοντικών συνθηκών (π.χ. υπερβολικό φαγητό, κουραστική εργασία, καταχρήσεις κάθε είδους, έλλειψη άσκησης, ανάπαυσης και ύπνου, ανεπάρκεια νερού, κάπνισμα, ρύπανση, διατροφή χαμηλά αλκαλική, στρες, κ.λπ.), το σώμα δεν μπορεί να αποβάλλει όλες τις άχρηστες όξινες ουσίες που παράγονται μέσα στον οργανισμό. Συσσωρεύουμε λοιπόν τα υπολείμματά τους κάπου μέσα στον οργανισμό σώμα μας. Έτσι συντελείται η διαδικασία της γήρανσης (οξείδωσης) και της φθοράς των οργάνων.

 

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν αυτά τα οργανικά οξέα αναμειγνύονται με ανόργανα όξινα ιχνοστοιχεία όπως το χλώριο, ο φώσφορος και το θείο που εισέρχονται με τις περισσότερες από τις όξινες τροφές μας: τα κρέατα, τα σιτηρά, οι βολβοί κ.ά. Η διατροφή μας συνήθως δεν περιλαμβάνει αρκετές αλκαλικές τροφές (που είναι αντιγηραντικές), όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν ανόργανα αλκαλικά ιχνοστοιχεία: ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, κ.λ.π.

 

Αν και τα ποσοστά των ανόργανων ιχνοστοιχείων είναι μικρά σε σύγκριση με τις οργανικές όξινες ουσίες που παράγονται στον οργανισμό, συνεισφέρουν σημαντικά εναντίον της όξινης πλευράς. Όμως, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ακόμα και αν κάποιος δεν τρώει καθόλου όξινες τροφές, όσο καταναλώνονται υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, το σώμα παράγει πολύ περισσότερες όξινες άχρηστες ουσίες από όσες τα ανόργανα αλκαλικά ιχνοστοιχεία μπορούν να εξουδετερώσουν.

 

Όταν γεννιόμαστε έχουμε ελαφρά αλκαλικό pH στο αίμα (7.44). Καθώς μεγαλώνουμε το pH του αίματος υποχωρεί στο 7.35 ή και χαμηλότερα. Το pH του αίματος που αναφέρεται εδώ είναι το pH του αρτηριακού αίματος. Η διαφορά του 0.09 στη τιμή του pH φαίνεται πολύ μικρή, αλλά από τη στιγμή που το pH λειτουργεί λογαριθμικά, το ποσοστό του ιόντος υδροξύλιου (OH-) στο pH 7.44 είναι 1.23 φορές μεγαλύτερη από ότι στο pH 7.35, γιατί 10=1.2303. Το ιόν υδροξύλιο (ΟΗ-) είναι «δωρητής οξυγόνου», ενώ το ιόν υδρογόνου (Η+) είναι «λήπτης οξυγόνου». Με άλλα λόγια, οι νέοι άνθρωποι έχουν 23% περισσότερους «δωρητές οξυγόνου» στο αίμα τους από ότι οι γεροντότεροι. Χωρίς αμφιβολία αυτό τους κάνει περισσότερο δραστήριους και ενεργητικούς.

 

Το ουρικό οξύ είναι σχεδόν αδιάλυτο στο νερό, το αλκοόλ και τον αιθέρα αλλά είναι διαλυτό σε διαλύματα αλκαλικών αλάτων. Με άλλα λόγια, μπορεί να διαλυθεί μέσα στο αλκαλικό νερό. Η αρθρίτιδα και η ουρική αρθρίτιδα προκαλούνται από το ουρικό οξύ που εναποτίθεται μεταξύ των αρθρώσεων και δεν μπορεί να διαλυθεί λόγω της χαμηλής αλκαλικότητας του αίματος στα ηλικιωμένα άτομα. Πίνοντας μη όξινο αλκαλικό νερό, το pH του αίματος ανεβαίνει οπότε η ουρική αρθρίτιδα θα εξαφανιστεί φυσιολογικά.

 

Καθώς ζούμε με αναποτελεσματικό σύστημα αποτοξίνωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικά τμήματα του οργανισμού μας γίνονται περισσότερο όξινα από άλλα και μπορεί να γίνει απόφραξη στα τριχοειδή αγγεία γύρω από αυτές τις όξινες περιοχές. Αυτό έχει ως συνέπεια η λειτουργία μερικών σωματικών οργάνων να γίνεται «νωθρή» και να επιβραδύνεται. Τότε νιώθουμε κουρασμένοι και αποδυναμωμένοι μερικές φορές «χωρίς λόγο» και ασθένειες των ενηλίκων όπως υπέρταση, αρθρίτιδα, άσθμα, διαβήτης, αλλεργίες, κ.ά. αρχίζουν να παρουσιάζονται. Εμείς απλά αποδεχόμαστε αυτά τα φαινόμενα ως «γήρανση» .

 

 

Ο ιονισμός του νερού δημιουργεί αλκαλοποίηση που συντελεί στην αποτοξίνωση όλου του οργανισμού και λύνει το πρόβλημα της «εσωτερικής» μόλυνσης. Έτσι επιβραδύνεται και μπορεί να καθυστερήσει η διαδικασία της φθοράς και της γήρανσης. Το ιονισμένο νερό ενυδατώνει τα κύτταρα, τα αποτοξινώνει, βοηθά στην απώλεια βάρους, αναζωογονεί το δέρμα, δρα αντιοξειδωτικά με τα ιόντα υδροξυλίου (ΟΗ-) και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Ο Gabriel Cousens, M.D., γράφει στη «Conscious Eating» το 2000 ότι: «Σε μερικά Ιαπωνικά και Αμερικανικά νοσοκομεία έγιναν έρευνες που έδειξαν πως το ιονισμένο νερό είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διαφόρων χρόνιων παθήσεων όπως ο διαβήτης, οι πεπτικές και ηπατικές διαταραχές, ο καρκίνος και άλλες χρόνιες ασθένειες. Το ιονισμένο νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιστροφή των εκφυλιστικών διαδικασιών ενός όξινου οργανισμού. Το ιονισμένο νερό αντιγράφει τις «ζωτικές ποιότητες» του νερού των ιαματικών πηγών που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

FUTURELIFE HELLAS | BY WeHitch M.I.K.E.
Κατασκευή E-shop WeHitch
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.