Σάββατο, 22 Σεπ 2018

Νανοτεχνολογία

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


 


Η νανοτεχνολογία αφορά τον χειρισμό των δομών σε σχέση με την κατασκευή και τη χρήση υλικών ή συσκευών, στο μοριακό ή ατομικό επίπεδο. Νανοτεχνολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την κατασκευή πραγμάτων μικρότερων από 100 νανόμετρα (1 νανόμετρο = 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου).

 

 

Η νανοτεχνολογία δεν είναι μία χωριστή βιομηχανία, αλλά ένας τρόπος προσέγγισης που εφαρμόζεται σε πολλαπλούς επιστημονικούς κλάδους (χημεία, βιολογία, φυσική, κ.λ.π.). Η δόμηση που βασίζεται στη νανοκλίμακα επιτρέπει νέες αλληλεπιδράσεις στα υλικά, τους ημιαγωγούς και τους βιολογικούς παράγοντες. Η νέα κλίμακα δίνει τη δυνατότητα μεθόδευσης στο κυτταρικό επίπεδο, πράγμα που οδηγεί σε νέες ανακαλύψεις στη φαρμακευτική, τη βιολογική άμυνα και τη φροντίδα της υγείας.

 

Οι φυσικές, χημικές και βιολογικές ιδιότητες των υλικών στη νανοκλίμακα, διαφέρουν κατά τρόπο θεμελιώδη και αξιόλογο. Η νανοτεχνολογία δημιουργεί νέες κατηγορίες δομημένων υλικών που καταλήγουν σε προϊόντα ελαφρότερα, ανθεκτικότερα, κομψότερα, φθηνότερα, καθαρότερα και σαφώς χρησιμότερα.

FUTURELIFE HELLAS | BY WeHitch M.I.K.E.
Κατασκευή E-shop WeHitch
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.