Σάββατο, 22 Σεπ 2018

Γερμάνιο

 

ΓΕΡΜΑΝΙΟ

 

Το γερμάνιο είναι ένα στιλπνό, σκληρό, γκρι-λευκό, ημι-μεταλλικό στοιχείο με κρυσταλλική δομή. Είναι μία από τις λίγες ουσίες που διαστέλλεται καθώς στερεοποιείται.

 

 Το γερμάνιο είναι ένα χημικό στοιχείο με το σύμβολο Ge και ατομικό αριθμό 32 στον περιοδικό πίνακα. Είναι χημικά παρεμφερές με τον κασσίτερο. Το γερμάνιο σχηματίζει ένα μεγάλο αριθμό οργανομεταλλικών χημικών ενώσεων και είναι ένα σημαντικό ημι-αγωγό υλικό που χρησιμοποιείται στις κρυσταλλολυχνίες (transistors). Έχει την ίδια κρυσταλλική δομή με το διαμάντι. Είναι όπως αναφέρθηκε ένας ημι-αγωγός με ηλεκτρικές ιδιότητες που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές του μετάλλου και του μονωτή. Στην καθαρή του μορφή, αυτό το μεταλλοειδές είναι κρυσταλλικό και διατηρεί τη λάμψη (στιλπνότητα) του στον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Τεχνικές εξευγενισμού και ραφιναρίσματος έχουν οδηγήσει σε παραγωγή κρυσταλλικού γερμανίου για ημιαγωγούς που έχουν προσμίξεις μόνο 1 μέρος στα 1010.

 

Το Οργανικό Γερμάνιο

Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη γερμανίου. Ένα οργανικό και ένα κοινό ανόργανο (generic). Το οργανικό γερμάνιο υπάρχει στο περιβάλλον, στο νερό στις φυσικές ιαματικές πηγές και σε μερικά φυτά ειδικού τύπου όπως το κινέζικο βότανο «Glossy Ganoderma» το οποίο περιέχει 700 έως 2000 ppm γερμανίου. Το άγριο τζίνσενγκ που είναι 20 ετών και πάνω περιέχει 400 ppm γερμανίου. Ακόμα και το σκόρδο μπορεί να περιέχει 0,35 mm γερμανίου. Γερμάνιο έχει επίσης ανιχνευθεί σε πηγές πόσιμου νερού. Το 1914 ένας ερευνητής , με το όνομα Bardet, ανακάλυψε θετική αντίδραση γερμανίου στο πόσιμο νερό σε μια μικρή πόλη στη Γαλλία. Το νερό που περιέχει γερμάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιατρικές θεραπείες που άρχισαν σ’ ένα χωριό στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας. Η διάσημη πηγή του χωριού αυτού φημίζεται γιατί θεράπευσε μια σπάνια πάθηση ενός κοριτσιού 3 ετών. Στην Ιαπωνία επίσης κατά καιρούς υπήρξαν παρόμοια ευρήματα. Στη Βορειοανατολικά Κίνα, στην πόλη Da-Lian το νερό της πόλης ονομάστηκε «θαυματουργό νερό» ή «ιερό νερό» εξαιτίας της θετικής του αντίδρασης σε γερμάνιο.

 

Το ανόργανο (generic) γερμάνιο

Το ανόργανο γερμάνιο υπάρχει βαθιά στο υπέδαφος ή μέσα σε άλλα στοιχεία. Εξαιτίας του χαρακτηριστικού του να συνδυάζεται με άλλα στοιχεία, δεν είναι εύκολο να αποσπαστεί αυτούσιο. Επίσης, πρέπει να υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία για να γίνει χρησιμοποιήσιμο. Το γερμάνιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπορεί να βελτιώσει τον μεταβολισμό και να μειώσει την κόπωση του σώματος.

FUTURELIFE HELLAS | BY WeHitch M.I.K.E.
Κατασκευή E-shop WeHitch
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.